4 03 2019

«Діджиталізація» фарми: представники «Екофарм» відвідали Перший всеукраїнський PHARMA IT FORUM

«Діджиталізація» фарми: представники «Екофарм» відвідали Перший всеукраїнський PHARMA IT FORUM

1-го березня в Києві відбувся Перший всеукраїнський PHARMA IT FORUM. Учасники заходу – власники та директори фармкомпаній, регуляторні менеджери, уповноважені особи з фармаконагляду. Серед них – представники ТОВ «Науково-виробнича компанія «Екофарм» – заступник генерального директора Олександр Гриневич, уповноважена особа з якості Вікторія Костенко та керівник групи клінічних випробувань Максим Шепетько.

Подія об’єднала кілька напрямків, що надало можливість різним аудиторіям знайти саме те, що їх цікавило. Форум був розділений на 4 тематичні секції: IT in pharmacovigilance, IT in clinical trials, eCTD, IT in regulatory.

Учасники форуму були проінформовані щодо впровадження Автоматизованої інформаційної системи фармаконагляду в Україні, дізналися новини на світовому ринку цифрових технологій у фармі. До речі, за прогнозами джерел, які наводились у доповідях, очікується, що глобальний IT-ринок охорони здоров’я до 2023 року сягне 223,6 млрд. доларів. Окремою темою обговорень стали сучасні тренди розвитку IT в клінічних дослідженнях, зокрема, закордонний досвід використання соціальних мереж. Не обійшли стороною на форумі проблему кібербезпеки даних, обговорили рух у напрямку ІТ-технологій в процедурі реєстраційного досьє, можливості, які розкриває впровадження електронного документообігу. В  ході дискусій кожен з учасників зміг окреслити своє бачення ситуації.